26 Şubat 2016 Cuma

Kabak Kurabiye - Zuccini Cookies

Saçmalama kabaktan kurabiye mi olur? diyenleri duyar gibiyim. Bal gibi de olur. Cidden "bal" gibi olur.




Denedim, denettim. Severek yendi. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Tüm tatlı isteğiniz alıyor. Sağlıklı beslenme karşıtı erkek kardeşim bile severek yiyor.

Malzemeler
(4-5 kişilik)

-2 kabak
-1 yumurta
-1 kahve finacanı yulaf kepeği
-1 çay bardağı kuru üzüm
-1 çay bardağı file badem
-1 çay bardağı parçalanmış baden
-1 avuç hindistan cevizi parçacıkları
-2 yemek kaşığı toz tarçın
-isteğe bağlı bitter çikolata parçalayıp koyabilirsiniz. 4 minik kare yetecektir.
(kuruyemişlerin ayarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)

*fırını önceden 250 dereceye ayarlayın.
*kabakları incecik rendeleyin.
*1 yumurtayı üzerine kırın ve iyice karıştırın.
*daha sonra malzemeleri koyun ve yoğurun.



*sonrasında tüm malzemeyi bir süzgeçe koyun. kabağın suyu çıkacağı için biraz sıvı bir karışım olacak bu. O yüzden biraz süzmeye bırakmanızı öneririm. Hatta süzgeç üzerinde yoğurursanız daha fazla su atacaktır.



*daha sonra yağlı kağıda koymak üzere parçacıklara şekil vermeye başlayabilirsiniz. En önemli nokta burası dikkat!!!!

*elinizde şekilde verirken parçacıklara avucunuzun çinde iyice sıkıştırın suyunu çıkarın. Bu sayede dağılma olasılığı azalacaktır.

*sonra fırına koyun ve 12-15 dakika bekleyin.



hızlı pişiyor bu yüzden 10 dakika itibariyle kontrol etmeye başlamanızı öneririm.



Afiyet olsun

------------------------------------

Seriously? Cookies from zuccini? Are u out of your mind?

No I am not!! It is easy delicious and light as a cloud. Even my brother who hates clean eating loves this cookies.



Okey than ingridients.

-2 zuccinis
-1 egg
-quartes of a glass oat bran
-half a glass sliced almonds
-half a glass dried raisins
-half a glass chunked walnuts
-handfull of coconut flecks
-2 spoons of cinnamon
-optional 4 little chunks of dark chocolate

proportions off all the toppings can be adjusted according to your tastes.




okey.lets cook it.

pre heat the oven like 250c.

grate the zuccinis.
add the egg in it and mix them.
and add all the topping and mix them well.


Than put all the mixture to a colander. Since zuccini is most water the mixture will be bit juicy. So let them dry out a bit. and even push with your hands to fasten the process.

Than while shaping them to put on baking paper, squize them in your hand to lose extra water. This will prevent losing the shape.



There you go. Just put it in to owen and chech after the 10th minute.



Cuz it will be ready like in 15.


Enjoy:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder