25 Ocak 2016 Pazartesi

Tatil Kilolarını Vermek - Loosing Holiday Weight

Tatil Kilolarını Vermek ve Hızlıca Ödem Atmak - Loosing Holiday Weight and Ekstra Bloat Water (Scroll down for English Please)


Yapılan en büyük yanlışlardan biri tatilin ertesi sabahı tartılıp kilo aldım demek.

1,5 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra bile vücudumuz min 1kg ödem yapmış olması çok normal. Eee hele de tatilde tatlı, tuzlu "clean" olmayan herhangi bir şey yemiş ve alkol almışsanız bu ödem daha da artabilir.

Şahsen ben bugün tatilin son günü yediklerim, 10 saatlik uçak yolculuğu ve de özel günün etkisi ile kocaman bir yüz ve şiş bir karınla uyandım. Belki de kilo da almışımdır ancak bu karara varmak için bir kaç gün ödem atacak şekilde beslenip sonra tartılacağım.

Kilo almış olsanızda korkmayın. Gerçekten de hızlı alınan kilo hızlı veriliyor. Hemen ertesi günü dikkat etmeye başlarsanız bu kiloları yerleşmeden kolayca verebilirsiniz. 

Peki tatil kilolarını vermek ve bu fazla ödemi hızlıca atmak için için nasıl beslenmeliyiz?

Benim en etkili bulduğum ve en hızlı etki gösteren ketojen diyetine benzer bir diyet. Benim normal diyetimden pek farklı değil aslında ama bu diyette meyve, tahıl ve süt ürünleri kesinlikle yok. Unutmayın ödem konusunda süt ütünleri en büyük düşmanınız.

Bu diyette et/tavuk/balık ve yeşil sebze(havuç, bezelye v.b nişastalı yok) ağırlıklı besleniyor sağlıklı yağ ve kuruyemiş yiyoruz. Kahve ve çay serbest, kola asla. Özetle ödem yapan besinlerden uzak duruyor, lif, protein ve sağlıklı yağ gibi kas yapıcı ve tok tutan besinlerle kendimizi güçlendiriyoruz.

Miktarları size kalmış özel bir porsiyon kısıtlaması yok. Protein'i yani eti/balığı/tavuğu bol tutmak zaten sizi tok tutacaktır. 

Bol bol su ve bitki çayı içmeye çalışın. Benim en büyük silahım hep bahsettiğim maydanoz çayı. (1 demet maydanozu 2lt suda 40dk kaynatın bu kadarcık) Maydanoz suyunun faydaları arasında hıphızlı ödem atmak ve tok tutmak var. Hatta bu yazıyı yazarken bende maydanoz çayımı yudumluyorum:)


Bu diyeti 3 gün kesintisiz uyguladığınızda gözle görülür bir fark görmeye başlayacaksınız, ödeminiz kesin gidecek. Benim genel beslenme tarzımdan çok çok farklı olmadığı için ben minimum 5 gün maksimum 9 gün uygulamaya çalışıyorum. Bu sayede tatilde aldıklarımın üstüne hızlıca ekstra kilo bile verebiliyorum:)

Bu seferde uzun süre uygulamaya çalışacağım çünkü hızlıca ara verdiğim yerden programımı dönmem ve hedefime daha hızlı ilerlemem lazım. 40 day challange 1,5 kilo yağ kaybı ve 1,5 kg kas alımı ile başarı ile sonuçlanmıştı. Bu sefer düğün/nişan sezonu öncesi daracık elbiselere hazır olmak gerek;)

Mesela bugün yediklerim

                              kahvaltı: 3 yumurta ve yarım avokado, yanında 7 badem 5 ceviz.


öğle yemeği: ızgara tavuk ve ızgara sebze


                                                 ara öğün:1 kırmızı biber ve 5 ceviz

                                  akşam yemeği: 120gr ızgara somon, ıspanak ve az ızgara sebze





Şimdi bu zaten sağlıklı beslenen insanlar için şok bir diyet değildir. Ben şok diyetlere çok karşıyım. 

Eğer normal beslenmenize çok zıt ise siz  bir kaç gün ekmek, tatlı ve süt ürünlerini keserek de başlayabilirsiniz.

Özetle,

bolca ızgara veya fırında et/tavuk/balık.
şeker yok
un içeren hiç bir ürün yok. Tahıllı, kepekli, otlu, esmer veya zenci hiç bir ekmek.
bol bol su ve bitki çayı var özellikle maydanoz çayı.

Deneyenler, haberleriniz bekliyorum.

-------------------------------------------------------------

How to lose holiday weight

One of the biggest mistakes that we do is going on a scale right after the holiday, seeing the number and saying that we gained weight.

It is very normal to add 1 kg off water just after an 1,5 hour flight. And if you have eaten anything “not clean” and consumed alcohol during your holiday it is possible to be bloated more.

Keep calm we gonna get rid of them. Easy comes easy goes. We can lose them easily before they get settled.

With the things I ate at the last day of holiday, 10 hour flight and special day (women stuff;)) I woke up with the biggest face and tummy. Maybe I gained couple kgs but I am gonna weight couple of days to go on the scale.

So, what should I do to lose the holiday weight and to lose all the extra water?

The way I find most effective and easy is a it like ketojen diet. It is not very different than my usual diet but this time no fruits, grains and dairy during this period. If you wanna lose the bloat you have to cut the dairy.

In this diet we eat lots of meat, green vegetables (no peas and carrots), nuts and healthy fats. This will keep you full for a long time believe me. Coffee and tea is free. Absolutely no coke and stuff.

The portions are up to you, don’t hold back on the meat, cuz it will keep you full.

Try to drink lots of water and herbal teas.

Specially, parsley water which is my secret gone. (just boil some parsley thats it)
I am even sipping on my parsley tea while I am writing this.

When you obey this diet for 3 days straight you will see real difference. I do this 5 to 9 days straight since it is not very much different than my regular diet. I even lose more than I gained.

I will try to keep it longer to get back to on track with my program. my 40 day challenge was a success with 1,5 kg fat lose and 1,5 kg muscle gain. Now I have to be prepared for the wedding season, for the skin tight dresses:)

For example what I ate today is,


Breakfast: 3 eggs and talk avocado with 7 almonds and 5 walnuts



Lunch: Grilled chicken and veggies




Mid:1 red pepper and 5 walnuts

Dinner:120gr grilled salmon, spinach and little grilled veggies.



I m against to shock diets. So if its very different than your regular eating habits just cut the bread, sugar and diary couple of days.

For short,
Lots of chicken/red meat/fish
no sugar
no to any product with flour. (any kind of bread and bakery no matter if its brown or grained.

Good luck and please let me know.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder