7 Aralık 2015 Pazartesi

Spinning bacak kalınlaştırır mı?

Genel bir yargı var spinning/cycling yapma bacakların kalınlaşır diye.

Doğru diyen vaaar, yanlış diyen var

Peki gerçekten bisiklet bacak kalınlaştırır mı iredelemek istedim. 


Öncelikle grupla yapıldığı ve yüksek ses müzikle olduğu için çok motive edici ve eğlenceli bir kardiyo çalışması.

Ayrıca 1 saatlik bir spinning dersinde ortalama 500 kalori harcıyorum hem de özellikle ayakta yapılan bölümlerde kalçamı ve kalçamın altının çalıştığını hissediyorum.

Okuduğum araştırdığım gözlemlediğim kadarıyla çok yoğun ve tek bisiklet yaparsanız quadricepsleriniz gelişiyor bu sebeple bisikletçilerin bu kasları daha kalın oluyor. 


Ünlülerin antranörü Tracy Anderson "bisiklet çok iyi bir kalori yakma yöntemidir, ancak yalnızca bisiklet yaparsanız bacakalrınız şişer diyor. Yani uzun süreli yüksek level'da yapılanlar kas kütlenizi yoğun şekilde arttırabileceğinden dolayı. Şişkinlik gözlemlemek mümkün.

Ancak ders bahsettiğimiz tarzı spinning derslerinde oturmalı ve ayakta karışık bir çalışma yapılıyor. Ayaktaki bölümlerde glute ve hamstring etkin şekilde çalışıyor. Yani tüm kas gruplarınız hocanın talimatlarıyla farklı farklı levellarda farklı noktalarda çalışıyor

Başka kardiyo egzersizleriyle birleştirir haftada 1-2'yi geçmeyecek şekilde yaparsanız. Hem inceltiyor, hafif kaslandırıyor ve deeeeee en önemlisi selülitlere inanılmaz iyi geliyor.

En önemli noktalardan biri erkeklerle kendiniz karşılaştırmayın. Sadece spinningde değil diğer tüm egzersizlerde erkeklerdeki etki kadınlarda olmayacaktır. Erkeklerin kasları çok daha kolay büyüyen şekilde kodlanmıştır.

Bisikletçilerin bacaklarını inceleyin sıkı bir kalça ince kaslı alt bacak kaslı ama aşırı ince olmayan üst bacakları var. Ama bu adamların hafta kaç saat bisiklet yaptığını bir düşünün.

Yani haftada 2-3 saat sürmeniz, bu arada bisiklet sürmekten kastım o resmen yatar pozisyonda olan bisikletlerde tın tın yapılan değil. Derste veya dersten ayrı yapılan ayağa kalkılan oturulan, levelı arttırılıp azaltılan bütünden bahsediyorum, yararlı dahi olacaktır.

Ben şimdilik haftada 1-2 spinning derslerine girmeye çalışacağım, etkilerini daha iyi bir şekilde deneyimleyeceğim. Ve sizlerle paylaşacağım. 

Deneyimleyip emin olduğunuz sonuçlar var ise lütfen paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder