Sizinle çok hafif, çok lezzetli ve yapması bir o kadara basit karnabaharımın tarifini paylaşıyorum.
Aslında miktarları biraz size kalmış. Çok etli mi istiyorsunuz, ne kadar acı olsun v.b.
Ben o yüzden teknik olarak yapılış şeklini paylaşıyorum.
Malzemeler:
-yarım soğan
-dilediğin kadar kıyma
-dilediğin kadar karnabahar
-1-2 diş sarımsak
-acı yeşil biber
-en az 1 kaşık salça
Salça hariç tüm malzemeleri bir tencereye yerleştirin.
Salçayı ayrı bir kapta yaklaşık 1 bardak ılık suda karıştırıp
tencerenin üzerine dökün. Üzerine biraz da zeytinyağı ekleyin, az tuz, karabiber pul biber ekleyin ağzını kapayın ve bırakın. Bu kadar:)
Yaklaşık bir 40dk kısık ateşte pişecek, hepsi birbiriyle güzelce kaynaşacak.
İşte size yapması kolay, yemesi keyifli, sebzeli ve protein kaynağı bir yemek.
Afiyet Olsun:)
Aslında miktarları biraz size kalmış. Çok etli mi istiyorsunuz, ne kadar acı olsun v.b.
Ben o yüzden teknik olarak yapılış şeklini paylaşıyorum.
Malzemeler:
-yarım soğan
-dilediğin kadar kıyma
-dilediğin kadar karnabahar
-1-2 diş sarımsak
-acı yeşil biber
-en az 1 kaşık salça
Salça hariç tüm malzemeleri bir tencereye yerleştirin.
Salçayı ayrı bir kapta yaklaşık 1 bardak ılık suda karıştırıp
tencerenin üzerine dökün. Üzerine biraz da zeytinyağı ekleyin, az tuz, karabiber pul biber ekleyin ağzını kapayın ve bırakın. Bu kadar:)
Yaklaşık bir 40dk kısık ateşte pişecek, hepsi birbiriyle güzelce kaynaşacak.
İşte size yapması kolay, yemesi keyifli, sebzeli ve protein kaynağı bir yemek.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder