9 Ağustos 2016 Salı

Glutensiz, Unsuz Ekmek Tarifi - Kuruyemiş Ekmeği - Nut Bread

Kuruyemiş Ekmeği - Nutbread

(See English Below)

Ekmeksiz hayat gidiyor gitmesine ama özellikle bazen kahvaltılarda çok eksikliğini hissediyorum. Avokadomu, fıstık ezmemi sürecek, peynirimi üzerine koyacak yumurtama banacak bir şey arıyorum.


Çözümüm unsuz, şekeriz ve sütsüz kuruyemiş ekmeği oldu. Gerçekten hayatımı değiştirdi, artık kahvaltılarımın tadı bir başka güzel.



Yapımı oldukça basit.

Bunun için öncelikle dikdörtgen kek kalıplarından edinmenizi öneririm.

600gr kuruyemiş (dilediğiniz çeşit)
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
su bardağının 3’te 1’i kadar zeytinyağı.

Dilediğiniz her türlü kuruyemişi ekleyebilirsiniz. Ben farklı zamanlarda farklı yemişler denedim. 




          
Badem, ceviz, kaju, keten tohumu, ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve birazda haşhaş ekledim.



 Daha tatlı bir versiyonu içinse kuru üzüm ve tarçın eklemeyi deneyebilirsiniz. Belki de birazcık muz parçalarsınız içine.


Yapımı oldukça basit. Bütün yemişleri, tuzu, zeytinyağını ve yumurtayı kaşık yardımı ile iyicene karıştırıyorsunuz.





Kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayıp üzerine karışımı boşaltıyorsunuz. Yaklaşık 60 dakika 200 derece fırında pişiriyorsunuz.




Kaptan ayırmak ve dilimlemek için mutlaka soğumasını bekleyin.




     Bir sonraki denemem de içerisine havuç kattım. Miktarı artırıp kaloriyi biraz düşürmek için çünkü                  tahmin edersiniz ki kuruyemişten oluştuğu için kalori miktarı çok da düşük değil.






                                  Ama önemli olan kalori değil vücudumuza neyin girdiği. 

Not: Bu arada kuruyemiş ekmeklerinin 1 dilimi 1 dilim ekmek yemek gibi değil. Oldukça tok tutuyor, hemen tıkıyor.

Afiyet Olsun..:)



Nutbread Reciepe



Life without bread goes on but sometimes it gets really boring specially during breakfasts. I search for smoothing to put my avokado, peanut butter, cheese on or something to dip in to my egg. 


Therefore, flourless, sugarless and dairy free nut breads changed my life. My breakfast are so much better now.

It is pretty easy to bake.
Firstly, I recommend you to get one of rectangle cake pans.

600 gr of nuts (whatever you want)
2 eggs
1 ts salt
1/3 cup oil.


You can try it with any kind of nuts. I alternated different ones each time. This one I made has almonds, walnuts, caju, linseed, sunflower seeds and pumpkin seeds in it. 
  
                  

                        If you want a sweeter version you can add raisins and banana in it.

       It is very easy to make. Just combine all the ingredients and mix them with the help of a spoon.

                                     
,




Than cover the pan with baking paper and place the mixture in it.

Cool it for 60min under 200degrees.


Wait for it to cool down to remove from the pan and slice.

The next time I bake I added carrots in it, to increase the portion and decrease the calorie. Because as you guessed it’s calorie is not very low because it it consist from nuts. But as we always say it is not the calorie that counts it is what you put in to your body.


And you will see that 1 slice of a nut bread is not like 1 slice of a regular bread. It is so much more fulfilling.

Enjoy:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder